NIEUWE WEdSTRIJD:

Beste bonbon van Nederland

 
 
Header_Bonbonmal.jpg
 
 

Wie maakt de beste bonbon van Nederland?

Naast de legendarische wedstrijd ‘Dutch Pastry Awards’ met als hoofdprijs de titel ‘Beste patissier van Nederland’ komt het Dutch Pastry team met een nieuwe wedstrijd; de ‘Beste bonbon van Nederland’!

Wie maakt de lekkerste bonbon van Nederland? Ben jij creatief in design en smaak? Ga dan de uitdaging en ontwerp de ‘lekkerste bonbon van Nederland’ 2020!

Elk jaar ontwikkelt het ‘Dutch Pastry Team’ een nieuwe bonbonmal. Met deze bonbonmal ga jij aan de slag om jouw eigen bonbon te ontwikkelen die uitblinkt in zowel smaak als uiterlijk.

Op de wedstrijddag lever je de bonbons in bij de jury. De jury zal bestaan uit leden van het Dutch Pastry Team en gerenommeerde gast juryleden. Zij beoordelen jouw creatie op uiterlijk en smaak. En wie weet… word jij uitgeroepen tot winnaar van de ‘Beste bonbon van Nederland’.

 
Poached Eggs with Skillet Toast
Cauliflower and Kale Soup
 

De opdracht:

- Maak een bonbon met de bonbonmal van het Dutch Pastry Team, ontworpen in 2019.

- De bonbon moet gevuld zijn met minimaal 2 vullingen. De vullingen dienen te bestaan uit minimaal 2 verschillende texturen.

- Presenteer 12 bonbons op een aangewezen plexiglas plateau van 18x18cm.

Je hebt de keuze uit een wit of zwart plateau. Deze bonbons worden geproefd en beoordeeld door de jury.

- Presenteer 12 bonbons op eigen presentatiemateriaal (ruimte presentatie maximaal 30 x 30 cm). Deze bonbons komen te staan op een etalage tafel en dienen als (foto) galerij voor de bezoekers van de beurs.

Alleen het gepresenteerde aantal bonbons wordt meegenomen in de beoordeling.

- Maak een korte beschrijving (maximaal 50 woorden) over jouw bonbon. Vermeld hierin o.a de smaken die je verwerkt hebt in je bonbon. De beschrijving wordt voorgelezen aan de juryleden vóór het keuren van jouw bonbons.

Hoe kun je meedoen?

- Weet één van de 10 golden tickets te bemachtigen. Deze zitten verstopt in de sleeve van de nieuwe bonbonmal. De mal is te koop tijdens ‘bakkersvak 2019’ in de stand van Dutch Pastry Team. Maak een foto van jouw en de golden ticket, plaats deze op social media, tag @dutchpastryteam en jouw deelname is geregeld. Wij nemen contact met jou op.

Zolang er geen foto + tag geplaatst is, ben je vrij om het ticket weg te geven aan wie je maar wilt.

- De andere 10 deelnemers plaatsen zijn te verkrijgen door inschrijving. Vul het formulier hiernaast in met daarin je naam, adres, leeftijd en een omschrijving + receptuur van je bonbon. Aan de hand van je omschrijving en de recepturen wordt door een onafhankelijke jury de 10 beste deelnemers gekozen.

 
Naam *
Naam